Türkiye Küçük Erkekler Basketbol Şampiyonası Başlıyor

 

24-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan Türkiye Küçük Erkekler Basketbol Şampiyonası öncesi Ankara'nın sesini şampiyonalarda duyuracak takımlarımızın antrenörlerine geçirdikleri sezon ve şampiyonalarla ilgili sorular yönelttik. Bu yoğun zamanlarında bizi geri çevirmeden sorularımızı yanıtladıkları için tekrar teşekkür ediyor ve karşılaşmalarda başarılar diliyoruz.

 

 

 

F . Volkan Karaçam

Genç Kolejliler Spor Kulübü

Küçük Erkek Takım Antrenörü

Sezon başında hedefimizi Türkiye Şampiyonasına katılmak olarak belirlemiştik. Ankara şampiyonu olarak bunu başardık. Şimdi Türkiye şampiyonasında da buraya kadar oynadığımızdan daha iyi basketbol oynayarak gidebildiğimiz yere kadar ulaşmak hedefimiz olacaktır.

 

Sezonun başlaması ile çok yoğun bir çalışma temposuna girildi. Bu yoğun antrenman temposuyla beraber sezonun ilk maçlarını play-outlarda oynadık, arkasından normal sezon ve play-offlar. Play-off serilerinde sezonun en iyi basketbolunu oynadığımızı düşünüyorum. Yakaladığımız bu grafik umarım Türkiye şampiyonasında da devam eder.

 

Bu maç ve antrenman temposu esnasında dersler ve sınavlar bizleri oldukça zorladı. Ancak takım içerisinde yakalanan arkadaşlık, takım olma olgusu ve kulübe duyulan aidiyet duygusu başarının da kaçınılmaz olarak bir yerlerde size gelmesini sağlıyor. Bu arada çocukların hakkını vermek lazım bu tempodan çok disiplinli bir şekilde alınların akıyla çıktılar. Hayatı planladığınız zaman hedefe ulaşmamak için hiçbir sebep olmadığını yaşayarak öğrendiler bu da sezonun kazanımlarından biri oldu.

 

Kulübümüze sezon içerisinde ve şampiyona için bize verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.

 

Yaş döngüsü olarak farklılıkların gözlemlendiği, verilen reaksiyonların kişiden kişiye değişiklik gösterdiği bir yaş gurubuyla çalışmaktayız. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda bireysel gelişimlerde (fiziksel-basketbol) elbette ki farklılıklar oluştu. Ama bizler bu farklılıkların ilerleyen yıllarda kaybolacağını bilerek hedeflerimiz doğrultusunda, sabır,  bu işlerin anahtarı diyerek işimizi yapmaya çalışmaya devam ediyoruz.

 

Kabul etmek lazım ki şampiyona havası, orada oynanacak maçlar Ankara da oynadığımız maçlar gibi olmayacaktır. Her ne kadar ev sahibi olsak da her maçın önemi ayrı, atılan her topun, yapılan her atışın önemi farklı olacaktır. Burada işin içine biraz psikoloji girecektir. Ama katılmanın ayrı bir başarı olduğunu düşünürsek öncelikli planımız sahada takımımızın her top için mücadele eden, fairplay kurallarını benimseyen, yaptığı işi doğru yapmaya çalışan bunun için çaba sarf eden ve bu bir hafta boyunca mutlu olan bir takım olarak sahada mücadele edeceğiz.  Ve bu bir hafta sonunda basketbol hayatımıza bu şampiyonanın kattıklarıyla daha büyümüş olarak devam edeceğiz.

 

Buradan ev sahibi olarak, katılan bütün takımlara en ufak bir sakatlık olmadan sorunsuz bir turnuva temenni eder başarılar dilerim.

 

 

 

Levent Şentürk

Çankaya Karşıyaka Sk

Küçük Erkek Takım Antrenörü

Türkiye’nin eğitim sisteminde hayati önem taşıyan ki bence üniversite sınavından da önemli teog sınavına giren bir jenerasyonun yarıştığı bir kategori küçük erkek kategorisi. Hem teog sınavı için çalışacaklar hem okul takımında çabalayacaklar hem de kulüp takımında antrenman ve maçlara çıkacaklar.

 

Geçtiğimiz sezon 2002  doğumlu sporcuların yer aldığı küçük erkekler ligi Çankaya Karşıyaka spor kulübü olarak bizim açımızdan imkanlar dahilinde (sınav nedeni ile )oldukça başarılı geçti. 12 takımlı ligde normal sezonu 2.sırada tamamlayarak play-off maçları neticesinde de Türkiye Şampiyonası’na katılmayı hak ederek çocuklarımızın vizyonlarını genişletmeyi başardık. Oldukça geniş bir kadro ile yılı tamamladık. Okullarda da bir devlet okulu olarak Ankara Şampiyonluğu’nu kazandık ve çocuklarımızın turnuvalara katılmasını sağlayarak tecrübelerini artırdık. Yurtdışı ve yurtiçi turnuvalara iştirak ederek hem basketbol hem sosyal açıdan gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştık. Bu sene toplamda yaptığımız 43 resmi müsabaka bu yaş gurubu için oldukça tecrübe verici bir sayıdır ki özel turnuvalar ile maç sayımızı 60 ‘ın üzerine çıkarttık..aldığımız dereceler ile de başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Özelliklede teog sınavının olduğu sistemde basketbol ile dersleri bir arada başarı bir şekilde götürülebileceğini ki sporcularımız sınavda da oldukça başarılı neticeler almışlardır, planlı ve disiplinli çalışmalar ile olacağını gördük. Burada en büyük pay velilerimizin olup çocuklarını hem sporda hem okulda desteklemeleri sayesindedir.

 

Türkiye’nin en başarılı 16 takımından birisi olmayı başardığımız için gururluyuz. Şampiyonada sportmenlik dahilinde elimizden gelen en güzel mücadeleyi vererek sıralamada üstlere çıkmak isteriz. Bu organizasyonlar özellikle sporcuların tanışmaları, arkadaş olmaları açısından harika olmakla birlikte sporda yarışmacı özelliklerini de geliştirmekte ve ileride kendilerini basketbol anlamında daha iyiye taşıyabilmeleri adına bir alan olacaktır. Biz antrenörlerin de bir arada olmalarını sağlaması ve bir çok maç izleme imkanı vermesi açısından da çok yararlı olmaktadır. En ufak bir sakatlığın yaşanmadığı ve güzel basketbol dolu, en çokta seyirci dolu bir turnuva diliyorum.

 

Bu turnuvada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

 

 

 

Ufuk Akgül

Abc Sk

Küçük Erkek Takım Antrenörü

Geçtiğimiz sezonla alakalı olarak maalesef kötü bir sezon başlangıcı yaşadığımızı, sakatlıkların ve hastalıkların bir türlü yakamızı bırakmadığını söyleyebilirim . Bu kadar olumsuzlukların bir arada olduğu bir sezon geçirip ligi 2.sırada tamamlamak önemli fakat bizim için başarı olarak değerlendirmiyorum. Başarılı olduğumuzu düşünebileceğimiz  yer ise herhangi bir transfer yapmadan  Eryaman Mahallesi’nin çocuklarıyla  Ankara 2.si olabilmemizdir.

 

 Türkiye Şampiyonası’nda ki beklentimiz kısmına gelince son yılların en kaliteli küçük erkekler şampiyonası olacağını düşünüyorum. Şampiyona için hedefimiz ilk altı içerisinde yer bulmak olacak. Şampiyonaya katılacak takımlara başta Ankara takımları olmak üzere başarılar diliyorum. Sakatlıkların yaşanmadığı bir şampiyona olması dileğiyle…

 

Ankara basketbolunu diğer kategorilerde şampiyonalarda temsil eden antrenörlerimizden geçirdikleri sezon hakkındaki görüşlerini de aldık.

 

 

 

Fatih Adalı

Anafartalar Koleji Gsk

Bu sezonun başında oyuncularım ile birlikte Ankara da hem kulüp bazında hem de okullar arası müsabakalarda final oynamayı ve Türkiye şampiyonalarına katılma hedefini koyduk. Bu hedeflerimize Allaha şükürler olsun çok çalışarak ve üstün bir mücadele göstererek ulaştık.  Bu hedeflerimize ulaşmamızda bize desteklerini esirgemeyen Anafartalar Koleji kurucumuz sayın Güngör Tıraş’a spor kulübü başkanımız sayın Yılmaz Erdoğan’a ve bütün velilerime teşekkür ediyorum.

 

3 ağustos 2015 tarihinde başladığımız sezonda;

Konya da Selçuklu Belediyesi hazırlık turnuvasında 4 müsabaka oynadık ve 3. lük kupasını kazandık.

Ankara yerel ligi kulüpler arası müsabakalarda ( ayel) 26 müsabaka oynadık ve 2.olarak tamamladık.

Ankara okullar arası (ogel b) 12 müsabaka oynadık ve namağlup şampiyon olduk.

Şubat ayında Antalya Muratpaşa Belediyesi hazırlık turnuvasına katıldık 8 maç oynadık ve turnuvayı 2. Tamamladık.

Aksaray da (ogel b) okullar arası grup müsabakalarında 3 müsabaka oynadık ve grup 1. Si olduk

Muğla / Fethiye de (ogel b) okullar arası yarı final müsabakalarında 4 maç yaptık ve Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazandık.

Yıldız takımız ile katıldığımız Ankara yerel ligi genç b (agel b) de 23 resmi müsabaka oynadık hedefimiz finale kadar 28 maç yapmak.

 

Sezon sonunda toplam da 95 resmi müsabaka oynamış olacağız. Bu ara da gayri resmi oynadığımız hazırlık maçı sayısını hatırlamıyorum. Şuana kadar oynadığımız 85 müsabakadan 77 tanesini kazandık sadece 8 mağlubiyet aldık. 15 Haziran da sona erecek çok uzun bir sezon geçiriyoruz.

 

Ben bunları hesaplarken yoruldum varın oyuncularımın performansını siz düşünün. Nba takımları kadar resmi maç oynadığımız bir sezon bizim için çok başarılı geçmiştir. Oyuncularımı göstermiş oldukları insanüstü bu performanstan dolayı kutluyorum ve tek tek alınlarından öpüyorum. Bana ve kulübüme yaşattıkları bu başarılardan ötürü onlarla gurur duyuyorum.

 

Bu maç trafiğini bize sağlayan Tbf İl Temsilciliğine (Borga Aydoğdu ve Tunç Yorguner) çok başarılı bir organizasyon ortaya koydukları için sonsuz teşekkür ediyorum.

 

Ankara ilinde oynadığımız bütün müsabakalarda maçlarımızı yöneten bütün hakem arkadaşlarıma ve onların gelişimine olumlu katkı sağlayan il hakem kuruluna ve özellikle sayın Memduh  - Filiz Öget çiftine sonsuz teşekkür ediyorum. Maç yaptığımız bütün salonlarda ki görevlilere teşekkür ediyorum.

 

 

 

Gazi onat

Türk Telekom Sk

2015-2016 sezonu bizim açımızdan önemli ve hedef bir sezondu. Çok sayıda şanssızlık yaşadık. Bir oyuncumuz Amerika’ya basketbol ve kolej eğitimi almak için giderek aramızdan ayrıldı, tüm sezon boyuncada çok fazla sakat oyuncumuz oldu. Onlar yokken takımı hem basketbol hem de mental olarak yukarıda tutmak benim ve yardımcılarım tarafından oldukça önemliydi. Sporcularımın hedeflerini koyması konusunda çok telkin ettim. Ankara’daki derecenin bizim için belirleyici olmadığı, asıl hedefimiz Türkiye Şampiyonası’nda en üst sıralara doğru gitmek olduğunu sürekli oyuncularımla paylaştım. Tabi ki hedefe ulaşmak için basamakları doğru çıkmak gerekiyor. İlk olarak Ankara genç erkekler ligini 1. Tamamladık. Devamında playofflar sonunda da Ankara şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandık. Kulübümüz yöneticilerine, yardımcılarıma ve tabiki bu ilk hedefi gerçeğe dönüştüren takımıma teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde inişli çıkışlı bir grafiğimiz vardı. Ankara’daki diğer playoff oynayan takımlarda oldukça kaliteli takımlardı. Ancak maalesef bu kaliteli takım sayısı bizim şehrimizde biraz daha fazla olmalı ve oynanacak maçlardaki basketbol kalitesi yükseltilmeli ve bu doğrultuda Ankara basketbolu tekrardan üst seviyelere çıkmalıdır.

 

 

 

Erdinç aydın

Ted Ankara Kolejliler Sk

Açıkçası bu sezon bizim için çok kolay geçmedi. Bir önceki sezonki takımdan sadece 4 oyuncumuz vardı.buda takımın çok geç oluşmasına neden oldu.genç erkek ligindeki en geç bir araya gelen ve birbiriyle en az birlikte olmuş takım bizdik.nitekim ilk hafta maçında yenilgi ile başladık.tüm bunlara rağmen ilk dörde kalabilecek çok kaliteli kadrolar arasından özellikle 2.devre takımın bir arada olma ve birbirimizi tanıma süreci ile çok iyi bir performans göstererek final oynamaya hak kazandık. Tabi ki tüm bu zorluklar esnasında bizi hep olumlu yönde destekleyen ve hep yanımızda olan idarecilerimiz selam gökçe ve ali şahin'e, kulüp müdürümüz tunç girgin’e ve Ted Ankara Koleji’ne çok teşekkür ederim.

 

 

Haber : Ebru Erdoğan-Pelin Kuzu

Fotoğraf : Ebru Erdoğan