Çağrı Özek: “Hangi Yarıştaysak Orada Zirveyi Hedefliyoruz”

CAGRIOZEKICERI2



Özek, lig sezonunda geride kalan ilk devrede, 19 haftada aldığı 14 galibiyetle 4. sırada bulunan Çankaya Üniversitesi’nin mevcut ve sahip olmasını istediği özelliklerini yorumladı. TKBL Federasyon Kupası’nı kazanmak için favori bir takım olmadığını dile getiren Çağrı Özek’in öğrencileri, final müsabakasında yarın akşam 18:00 itibarı ile OGM Orman Gençlik ile mücadele edecek. 

“Lig Sıralamasında Dördüncü Olmak Bize Yetmiyor”

-Sezonun ilk devresinin ardından sahada görmek istediğiniz oyunu gördüğünüzü söyleyebilir misiniz?


Çağrı Özek: İlk devre itibarı ile istediğimiz basketbolu sahaya yansıtabildiğimizi söyleyemeyeceğim. Oyuncularımızın çoğu yeni ve önceki senelere göre kadromuzun yaş ortalaması daha yüksek. Bu da bazı sporcularımızın bizim düzenimize uymayan alışkanlıklarını değiştirmeye çalışmak için mesai harcamamıza neden oldu. Sıralamaya bakarsan dördüncü durumdayız ama biz her zaman en yukarıyı hedeflediğimiz için bu bize yetmiyor. Ben bir takımın ne kadar büyük bütçelerle kurulduğuna önem vermiyorum, bence konu sahaya ne koyduğunuzdur ve biz henüz tam kapasite ile arzu ettiğimiz performansı sergilemiyoruz. 

“Maç Başına 80 Top Kullanmayı Amaçlıyoruz”

-Oyuncuların kemikleşmiş bazı alışkanlıkları olması sizi hangi noktalarda zorluyor?


Çağrı Özek: Geride kalan senelerde çoğunlukla gençlerle oynuyorduk ve ister istemez daha az görmüş geçirmişlikleri vardı. Kalıplaşmış bazı alışkanlıkları yoktu ve oyunlarına yön vermek daha kolay oluyordu. Bu yıl ise takımın yaş ortalaması 28 – 29 civarında ve oyuncularımız şimdiye dek bir çok antrenör ile çalışmış, farklı bir çok oyun düzeni görmüş sporcular. Biz daha fazla hızlı hücum yapmak, atak sayımızı arttırmak istiyoruz. Maç başına 80 top kullanmayı amaçlıyoruz. Bu da ciddi bir fiziksel efor ve bu eforu gösterme alışkanlığı, aynı zamanda pozisyon bilgisi gerektiriyor. Bu noktada biraz zorluk yaşanıyor. 

“Oyuncularımızın Hepsi Belli Bir Seviyede ve Kalitede Olan İsimler”

-Ligin yaş ortalaması düşük sayılmaz, oyuncuların genç olması da rakipleri karşısında sıkıntıya girmelerine sebep olmaz mı?


Çağrı Özek: Olmaz. Şu ana dek böyle bir şey yaşamadık. Birkaç sene önce bu lige yaş ortalaması 18 olan takımımızla yükselmiştik. Bu arada yanlış anlaşılmasın, şimdi kurduğumuz kadroyu da sahip olacağı özellikleri bilerek kurduk. Sporcularımızın hepsi belli seviyede, belli kalitede oyuncular. Sohbetimizin başında senin soruna cevap olarak istediğimiz oyunu hala oynayamadığımızı söylemiştim ama neticede hedeflediğimiz başarıya ulaşamazsak da bu durum bizim sorumluluğumuzdadır, oyuncuların değil. Şu etapta hala sistemimizi oturtmaya çalışıyoruz.



CAGRIOZEKICERI1



“Hücum Tempomuzu Arttırmak İstiyoruz”

-Peki, oturtmaya çalıştığınız bu sistemin öne çıkan özellikleri neler?


Çağrı Özek: Çankaya Üniversitesi’nin sahip olduğu bazı prensipler vardır. Ben de burada oyunculuk yaptığım için belli kalıplara hâkimim. Öncelikli amacımız agresif savunma yapıp, rakibe yanlış atış kullandırıp, ardından hızlı hücumlarla oyunu domine etmek. Bizim 20 – 25 tane set hücumumuz var ama bunların hepsi zaten çok kısa, yaklaşık 8 - 10 saniyelik hücumlar. Bunların sonucunda skor bulamasak da yarı sahada çabuk oyunlarla atış kullanıp tempomuzu artırmak istiyoruz. Şimdiye kadar maç başına yaklaşık 65 top kullandık ama daha önce de ifade ettiğim gibi amacımız bunu 80’e çıkarmak. Her gün oyunumuza bir şeyler eklemeye çalışıyoruz. 

“Ligimizde Her Takım Her Takımı Yenebiliyor”

-İlk devrede tüm takımlarla mücadele ettiniz ve aralarında çok ciddi yatırımlar ile büyük iddialara sahip ekipler de vardı. Rakipleriniz karşısında takımınızın durumunu nasıl analiz ettiniz?


Çağrı Özek: Biz bütün rakiplerimize çok büyük saygı duyuyoruz. Hepsi ayrı ayrı gerek organizasyonları, teknik ekipleri, gerekse oyuncuları ile saygı duyulmayı hak ediyorlar. Öbür taraftan bize göre bütçelerin pek de bir önemi olmadığını düşündüğümü hep dile getiriyorum zaten, hatta bunu ispatladığımızı da düşünüyorum. Her takım her takımı yenebiliyor ligimizde. Bizim felsefemiz organizasyonumuzun sağlamlığı ve bir düzen sahibi olmak noktasında diretmek. Her zaman şampiyonluğa oynamak istiyoruz. Her maçta sahaya kazanmak için çıkıyoruz. Nerede, hangi yarıştaysak da orada zirvede olmak niyetindeyiz. 

“Güzel ve Keyifli Basketbol Oynamak İstiyoruz”

-Bu noktada takımınızı sezon sonunda nerede görmek istediğinizi sormamıza da gerek kalmadı… 


Çağrı Özek: Her şeyden önemlisi, sahaya çıkıp en güzel şekilde basketbolumuzu oynamak istiyoruz. İzleyenler kaos, kargaşa değil de keyifli basketbol izlesin diye uğraşıyoruz. Her zaman yukarıda olmak için diretiyoruz ama elimizden gelen bütün mücadeleyi verdikten sonra da kazanırız, kaybederiz çok da fark etmez, yeter ki içimiz rahat olsun. 

“Federasyon Kupası’nın Favorisi Yok”

-Sohbetimizi kapatmadan final oynayacağınız Federasyon Kupası ile ilgili de konuşalım isterim. Neler söylersiniz Bursa’daki müsabakalar hakkında?


Çağrı Özek: Bence buranın favorisi yok. Tek maç üzerinden oynanan turnuvalar sürprizlere çok açıktır. Mücadeleler günlük performanslar üzerinden giderken bir favori göstermek de doğru olmaz diye düşünüyorum. Final maçında hem kendi sporcularıma hem de rakibimize başarılar diliyorum. 

Röportaj: Şansın Tokyay

Fotoğraf: Fehmi Özgüler