CBL Ankara Ligi 3 Aralık'ta Başlıyor

 

Yeni sezonda ligde mücadele edecek 22 takımın temsilcileri ile birlikte CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu, CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay, CBL Ankara Ligi Disiplin Kurulu Başkanı, Ankara Barosu Spor Hukuku Başkan Yardımcısı  Av. Serhan Özdemir ve Ankara Basketbol İl Temsilcisi Yardımcısı Nami Mutlu’nun katıldığı lig kurulu toplantısı 23 Kasım Perşembe günü saat 19:00’da TED Üniversitesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Toplantı ve kura çekimi öncesinde ligde mücadele edecek takımların temsilcileri sezon açılış kokteylinde bir araya gelerek lig yetkilileri ile sohbet ettiler.  

 

 

Ersin Eroğlu ; “Her yıl biraz daha büyüyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu, takımlara başarılı bir sezon dilerken “8 takımla çıktığımız bu yolda üçüncü sezonumuza giriyoruz. Geçtiğimiz sezon 17 takımla oynanan lig, 2017-2018 sezonunda 22 takımla oynanacak. Ankara’da gördüğümüz ilgiden ve ligin organizasyonu ile ilgili takımlardan aldığımız olumlu geri dönüşlerden çok mutluyuz. Her yıl biraz daha büyüyoruz. Oyuncularımızın aileleri ile birlikte hafta sonlarında yaşadıkları heyecanı tribünlerde görmek mümkün. Ankara’nın gri havasına farklı bir renk getirdik. Bizimle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyor ve sakatlıklar olmadan başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

 

 

Nami Mutlu; “CBL Ankara Bizim için Önemli Bir Organizasyon”

Ankara Basketbol İl Temsilcisi Yardımcısı Nami Mutlu il yönetimi olarak bu organizasyonu çok değerli bulduklarını belirtti ve “Aranızda 20’li yaşlardan beri birlikte olduğumuz arkadaşlar var. Şimdi kendileri CBL Ankara organizasyonu ile şirketlerini temsil ediyorlar. İl yönetimi olarak bizler Ankara’da sizlerin basketbol oynamasını önemsiyor, destekliyor ve değerli buluyoruz. Bu nedenle de CBL Ankara organizasyonunu gerçekleştiren ekibe teşekkür ediyoruz ve tüm takımlara başarılı bir sezon diliyoruz” dedi.

 

 

Emre Atalay; “Ankara maçları yakından takip ediliyor”

CBL İstanbul Kurucusu Emre AtalayCBL organizasyonun Türkiye’de 80 takıma dayandığını ifade ederek  2009 yılında kurduğumuz ligi her sene üzerine koyarak büyüttük ve mottomuzdan da belli olacağı gibi bir aile ortamı oluşturmaya çalıştık. 10 takımla başladık ve yeni sezonda rekor bir sayıya ulaşarak takım sayımızı 57’e çıkarttık. Ankara’da da sayı gittikçe artarken basketbol seviyesi de yükseliyor. Geçen sezon Türkiye Şampiyonası’nda ilk 3 takım arasında 2 Ankara takımının olması bunun en iyi örneği oldu. İstanbul takımları mücadele anlamında ciddi bir tehdit altında olduğu için Ankara maçları da takımlarımız tarafından yakından takip edilir hale geldi. CBL organizasyonu olarak Türkiye’de sayımız Ankara ile birlikte 80’e dayandı. Gelecek dönemlerde farklı illerin de katılımı ile organizasyonumuzun çapı daha da genişleyebilir. Bununla birlikte organizasyonu belki de Avrupa’ya taşıyarak Ersin Bey ile birlikte diğer bir hedefimizi de gereçkelşirebiliriz. Herkese centilmenlik ruhu içinde başarılı bir sezon diliyorum” diye konuştu.

 

 

Av. Serhan Özdemir; “Geçen sezon kurulumuza herhangi bir dosya gelmedi”

CBL Ankara Ligi Disiplin Kurulu Başkanı, Ankara Barosu Spor Hukuku Başkan Yardımcısı Av. Serhan Özdemir ise, “Yeni gelen takımlara hoşgeldiniz derken, sayımız 22’ye ulaştı. Başarılı bir ogranizasyonun parçası olmak güzel. Geçen sezon kurulumuza herhangi bir dosya gelmedi. Bu da takımlarımızın ne kadar centilmen bir ortamda basketbol oynadığını gösteriyor. Parke üzerinde zaman zaman istenmeyen olaylar oluyor. Biz de bu notkada bizden bekleneni yaparak TBF disiplin talimatını uyguluyor ve konu ile ilgili kararımızı veriyoruz. Tüm takımlara sakatlıklardan uzak, cezasız, başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

 

 

İlk 4 Hafta Seviye Tespit Maçları Oynanacak

Kura çekimi öncesinde gerçekleştirilen sunumda lig ile ilgili geçmişe dönük bilgiler verilirken, 2017-2018 sezonunun statüsü de açıklandı. Seviye tespit maçlarının oynanacağı ilk turda 4’erli 3, 5’erli 2 grup olmak üzere takımlar toplam 5 grupta mücadele edecekler. Oynanan maçların ardından performansa göre sıralanacak 22 takımdan ilk 8 F, sıralamadaki sonraki 7 takım G, kalan diğer 7 takım da H grubunu oluşturacak ve tek devreli lig usulüne göre oynanacak karşalışmalar sonrasında oluşacak sıralamada F Grubu’nun 8 takımı ile G Grubu’nun ilk 2 takımı doğrudan play-offlara katılmaya hak kazanacak. Kalan 12 takım arasında çapraz eşleşme sonucu oynanacak play-off eleme turunun ardından ise play-off’a kalan son 6 takım daha belli olacak. Play-off turunda ise çapraz eşleşmeler sonucunda oynanacak maçlarla şampiyon belirlenecek.

 

 

CBL Ankara 2017-2018 seviye tespit grupları ve 3 Aralık 2017 tarihinde başlayacak sezonun ilk hafta maç programı şöyle;

A Grubu

B Grubu

C Grubu

TÜRK TELEKOM

ASELSAN

T.C. MERKEZ BANKASI

ROKETSAN

BİLKENT HOLDİNG

ENERJİSA

YAPI KREDİ

LİMAK HOLDİNG

FNSS

DENİZBANK

TÜRK TRAKTÖR

T.C. HAZİNE MÜST.

 

 

D Grubu

E Grubu

TAI

TÜRKİYE PETROLLERİ

MAN

SSM

EPDK

TKDK-TARIM REF. GM.

ANK. DİŞ HEK. ODASI.

İNNOVA

ORTANA

OYAK

 

3 Aralık Pazar (TED Üniversitesi Prof. Dr. Rüştü Yüce Spor Salonu)

 

11:00-12:30

TÜRK TELEKOM

DENİZBANK

12:45-14:15

ROKETSAN

YAPI KREDİ

14:30-16:00

MAN

ORTANA

16:30-18:00

EPDK

ANK. DİŞ HEK. ODASI

18:15-19:45

SSM

OYAK

20:00-21:30

TKDK-TARIM REF. GM.

İNNOVA