Serdar Karagüç; “CBL Ankara ile basketbol bir tutkuya dönüştü”

 

 

Normal sezonda F Grubu’nda mücadele eden ve play-off ilk turunda mücadele eden SSM, CBL Ankara’daki ikinci sezonunu noktaladı. 5 yıldır Ankara’da masa hakemi olarak da görev yaparak basketbol ailesinin bir parçası olan takım kaptanı Serdar Karagüç, CBL Ankara sayesinde oyuncu olarak da basketbolun farklı heyecanını yaşama fırsatı elde etti. 

 

Geride kalan zorlu sezonu değerlendirirken, gelecek sezon hedeflerini de açıklayan SSM takım kaptanın cevapları şu şekilde; 

 

 

 

Kendinizi Tanıtır mısınız?

 

36 yaşındayım. Fethiye doğumluyum. 9 yıldır Ankara’da yaşamakta olup Müsteşarlık bünyesinde uzman olarak görev yapmaktayım.

 

 

 

Basketbol ile nasıl tanıştınız?

 

Basektbol ile ilk olarak Fethiye’de 10 yaşındayken ilkokul ilçe turnuvalarına hazırlanırken tanıştım. İzmir Büyükşehir Belediye Spor ile Bölgesel Lig düzeyinde ve Ege Üniversitesi ile üniversiteler ligi düzeyinde oynadım ve oynamaya CBL Ankara organizasyonu ile devam ediyorum. Sanırım sizlerle beraber basketbol benim için bir tutku haline dönüşecek.

 

 

 

SSM olarak CBL Ankara’da ikinci sezonunuzu geçirdiniz. Geçtiğimiz sezonu da düşünürsek ligin rekabet düzeyi ve organizasyonu ile ilgili değerlendirmelerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Geçen sezona göre hem katılan takım sayısı hem de takım kalitesi arttı. Kalite ile birlikte hem rekabet hem de ilgi yükseldi. Kurumlar ligi bununla birlikte her geçen yıl daha iyi, daha rekabetçi ve daha uzun olacak gibi görünüyor. Diğer kurumlarda çalışan arkadaşlarımdan öğrendiğime göre önümüzdeki yıllarda ligimize katılmak isteyen birçok takım bulunuyor. Ayrıca ligi değerli kılan bir diğer özellik müsabakaların TBF tarafından desteklenmesi ve işini en iyi derecede yapan hakemlerimiz tarafından yönetilmesi.

 

 

 

SSM bu sezon F Grubu'nda yer aldı ve güçlü rakiplerle zorlu ve başa baş maçlar oynadı. Takımınızın performansı ile ilgili neler söylersiniz?

 

İlk grubu namağlup bitirdik, daha sonraki grupta ise sakatlıklar ve bazı olumsuz gelişmeler takımımızı fazla derecede etkiledi. Kurumdaki iş yoğunluğu nedeniyle sık sık şehir ve ülke dışına gitmemiz gerektiğinden dolayı bir çok maçta istediğimiz kadro ile oynayamadık ve grup sonuncusu olarak bitirdik. Grubumuzdaki takımlar da gerçekten güçlü takımlar kadronuz da eksiklik varsa baş etmeniz zor olabiliyor.

 

 

 

Uzun zamandır masa hakemi olarak basketbol ailesinin içinde yer alıyorsunuz. Sahada olmak nasıl bir duygu?

 

Evet, 5 sezondur TBF bünyesinde masa hakemiyim. Basketbol ailesi mükemmel bir aile. Çok güzel insanlarla bir aradasınız.Bu ailenin üyesi olmaktan gurur duyuyorum. CBL organizasyonu sayesinde uzun zaman sonra sahada olma fırsatım da oldu. Oyunculuk çok ayrı bir duygu ve heyecan yaratıyor insanda. Oyun sırasında adrenalin ile birlikte çok farklı hissediyorsunuz. Kalp atışlarınız hızlanıyor, dış sesleri duymuyorsunuz, gerçekten çok güzel duygular…

 

 

 

Pazartesi günleri kurumunuzdaki çalışma arkadaşlarınızdan nasıl tepkiler aldınız?

 

Yakın arkadaşlarımız maçlarımızı izlemeye geliyorlar, gelemeyenler ise sonuca göre tebrik ediyorlar. Maalesef kazandığımızda ne kadar çok tebrik alıyorsak kaybettiğimizde bir o kadar umursanmama durumu olabiliyor. İstanbul’da yaşayan kardeşim CBL WEB TV sayesinde maçlarımızı canlı olarak takip edebiliyor.

 

 

 

CBL Ankara'da yer alıyor olmanın gerek iş gerekse sosyal hayatınıza ne gibi etkileri oluyor?

 

Bu lig her yönden çok iyi. Hem yeni arkadaşlıklar hem yeni bir sosyal çevre. Bu turnuva sayesinde Türkiye’nin göz bebeği kurumlarından birçok arkadaş edindik, ortak iş konularında da daha rahat iletişim sağlayabiliyoruz.

 

 

 

SSM olarak CBL Ankara'daki hedeflerinizi gerçekleştirdiniz mi?

 

Bu yılki hedefimiz yarı final oynamaktı. Bazı şanssızlıklardan dolayı o hedeften uzaklaştık. Önümüzdeki yıllar hedefimiz final oynamak ve tabi ki şampiyonluk olacaktır. Ama en önemlisi sakatlanmadan kırgınlık yaratmadan ligi en iyi yerde bitirmek olacaktır.

 

 

 

Sona yaklaşırken geride kalan süreç için bir "enler" listesi hazırlamanızı istesek...

 

En İyi Antrenör: Kurtuluş İŞLEK (SSM) ve Efe Can ÖNAL (ORTANA)

En Kondüsyonlu Takım: TAI

En İyi Ribaund Alan Oyuncu: Batuğhan Çavuş (ORTANA)

En İyi Guard: Taylan Uzunlar (Türk Traktör)

En Şanssız Takım: SSM

En Dirençli Takım: Ankara Diş Hekimleri Odası

En Hızlı Takım: TAI

 

 

 

CBL Ankara’yı daha da yukarılara taşımak adına görüş ve önerileriniz var mı?

 

Sezon maçlarını hafta içi mesai saatleri bitimine 1 veya 2 maç koyarak daha da uzun hale getirebilirsiniz. Sadece hafta sonuna sıkıştırılmış bir fikstür bulunuyor. Hafta içi yapılacak maçlar hem organizasyonu rahatlatır, hem de oyunculara ekstra bir aktivite olur. Bu sayede hafta içi oynanan maçlar ile birlikte takım sayısı da artabilir. Ayrıca bir hafta sonu CBL ALL-STAR organizasyonu yapılabilir. Kurumlara resmi yazı bildirim veya davet yapılırsa daha fazla takımın bu organizasyonda ilgilenebileceğini düşünmekteyim. Bu önerilerin dışında bizi böyle güzel bir organizasyona ortak ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.