CBL Ankara'da TAI Şampiyon

 

 

CBL Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi’nde 2017-2018 sezonunu Aselsan takımını 78-54 yenen TAI şampiyon olarak noktaladı.

 

Yenilgi yüzü görmeden altın madalyaya uzanan TAI takımında forma giyen ve final maçını 34 sayı-4 ribaund-2 asist-3 top çalmalık performans ile tamamlayan Ali Yalçınkaya final maçının “En Değerli Oyucusu” oldu.

 

Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde şampiyon TAI takımına kupa ve madalyalarını TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk  Pehlivanoğlu ve Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval verirken ikinci olan Aselsan kupa ve madalyasını Max FM Genel Müdürü Kaan Taylener ile CBL Ankara Disiplin Kurulu Başkanı Ankara Barosu Spor Hukuk Başkan Yardımcısı Avukat Serhan’ın elinden aldı. Sezonu üçüncü sırada tamamlayan Merkez Bankası’na ise kupa ve madalyalarını Ankara Basketbol İl Temsilcisi Yalçın Efe verdi.

 

TAI takımında forma giyen Ali Yalçınkaya final maçının “En Değerli Oyucusu” ödülünü CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu’nun elinden aldı. Ödül töreni sonrasında görüşlerini aldığımız Ali Yalçınkaya, şampiyonluğu birçok kişiye armağan ederken “Başta TAI ailesinin ve tüm annelerin anneler gününü kutluyor ve bu şampiyonluğu hem onlara hem de sakatlanarak bugün aramızda bulunmayan Uğur arkadaşımıza hediye ediyorum. Bu başarıda Antrenörümüz Arda Zorba’nın da büyük emekleri var. Bu kupa hepimiz için büyük bir ödül. Her maç yenilmezlik unvanımızı korumak için ekstra çaba sarf ederek mücadele ettik ve mutlu sona ulaştık. Final maçında kendi performansımın da zirvesine çıktım. Bu ödülde bizim basketbol sistemimizin bir parçası, dolayısıyla takım arkadaşlarımın büyük yardımı var. Daha işimiz bitmedi, Antalya’da zor bir viraj daha var. Ankara’ya Türkiye Şampiyonluğu Kupası’nı getirmek istiyoruz ” dedi.