CBL Ankara’da Şampiyon Aselsan

Aselsan CBL Ankara Seri A’da 2018-2019 sezonunu yenilgi yüzü görmeden şampiyon olarak noktaladı.

 

CBL Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi Seri A’da 2018-2019 sezonunu final maçında Türk Telekom’u 75-74 yenen Aselsan şampiyon olarak noktaladı. Aselsan takımında forma giyen ve takımı adına 19 sayı-1 ribaund-3 asistlik bir performans sergileyen Canberk Pay final maçının “En Değerli Oyucusu” seçildi. Bu maç öncesinde oynan üçüncülük mücadelesini ise ADO takımını 73-76 yenen Roketsan kazandı ve bronz madalyanın yanı sıra Türkiye Şampiyonası’nda mücadele atma şansını yakaladı. 

Final maçının ardından düzenlenen törende şampiyon olan Aselsan’a kupa ve madalyalarını TEDİYED Başkanı Kemal Yüce verirken, ikinci olan Türk Telekom kupa ve madalyasını CBL Ankara Disiplin Kurulu Başkanı Ankara Barosu Spor Hukuk Başkan Yardımcısı Avukat Serhan Özdemir ve CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu’nun elinden aldı. Seri A’yı üçüncü sırada tamamlayan Roketsan’a ise kupa ve madalyalarını TEDİYED Başkanı Kemal Yüce, sezonu dördüncü bitiren ADO ise plaketini CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu’nun elinden aldı.  

Aselsan takımında forma giyen Canberk Pay’a final maçının “En Değerli Oyucusu” ödülünü Radyo Sponsorumuz MaxFM’in yöneticisi Kaan Taylaner verdi. 

 

Seri B’de Altın Madalya’nın Sahibi Havelsan

CBL Ankara Seri B’de yaşanan şampiyonluk mücadelesinde rakibi EPDK’yı 63-51 yenen Havelsan mutlu sona ulaştı. Ligdeki ilk sezonunda şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Havelsan takımında 31 sayı-4 ribaund-1 asist-8 top çalmalık performans ile Yiğit Çömez final maçının “En Değerli Oyucusu” seçildi. Bu maç öncesinde oynanan üçüncülük maçında ise Limak Holding’i 51-57 mağlup eden Türkiye Petrolleri bronz madalyanın sahibi oldu

Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde Seri B’yi ilk sırada tamamlayan Havelsan’a kupa ve madalyalarını Havelsan İnsan Kaynakları Direktörü Oğuzhan Coskunyürek ile birlikte CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu verirken, ikinci olan EPDK takımı kupa ve madalyasını EPDK Başkan Yardımcısı Hamdi Bildirici ve TBF Ankara İl Hakem Komitesi Üyesi Serhat Küçük’ün elinden aldı. Seri B'yi üçüncü tamamlayan Türkiye Petrolleri’ne madalya ve kupasını CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu, sezonu dördüncü sırada noktalayan Limak Holding takımına plaketini ise TBF Ankara İl Hakem Komitesi Üyesi Serhat Küçük verdi.  

Havelsan takımında forma giyen final maçının “En Değerli Oyucusu” Yiğit Çömez ödülünü CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu’nun elinden aldı.