CBLAnkara Kurumlararası Basketbol Ligi Basın İle Buluştu

 

CBLAnkara Kurumlararası Basketbol Ligi tanıtım toplantısı bugün Ankara’da TBF Başkanı Harun Erdenay, CBL Ankara Kurucusu Ersin  Eroğlu ve CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay’ın katılımı ile gerçekleşti. 

 

 

Ankara Spor Salonu basın toplantı odasında düzenlenen tanıtım ve basın toplantısına çok sayıda basın mensubu ile birlikte kurum ve şirketlerin yetkilileri katıldı. 

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu, organizasyon hakkında genel ve teknik bilgiler verirken, “Bu organizasyon İstanbul’da yıllardır düzenlenen bir organizasyon. Tecrübeli bir ekip ile yola çıkarak birikimlerimizi 2015 yılından itibaren Ankara'da ki organizasyon için kullanmaya karar verdik. Geçmişinde spor yapan birçok kurum çalışanının basketbol oynamak istemesi ve bunu adil bir rekabet ortamında üst düzey bir organizasyonda yapmak arzusunda olmaları bizim doğmamızı sağladı. CBL’nin kuruluşunda, ligde sadece gerçek şirket çalışanlarının yer almasını ve haksız rekabetin önüne geçilmesini talep eden firmalar önayak oldu. Başka bir deyişle CBL, ihtiyaç üzerine doğmuş bir organizasyondur” dedi. 

 

Ankara’da heyecanın Ocak ayı ortalarında başlamasını planladıklarını ifade eden Eroğlu, “Lig maratonu Ocak 2016'nın ortasında başlayıp Haziran 2016’da bitecek.Her hafta sonu organize edilecek maçlar ile yaklaşık 150 karşılaşma oynamayı planlıyoruz. Müsabakalar TED Kolejliler’in Üniversite bünyesindeki yeni salonunda oynanacak. Her kurum ya da şirketin en az 10-15 maç yapmasını istiyoruz. TBF resmi lig organizasyonu kurallarıyla organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Kurum ve şirket çalışanlarının en az 1 yıl aynı işyerinde çalışıyor olması kurallarımız arasında. Web sayfasında soysal medyada facebook, instagram ve twitterda etkinliklerimizin hepsini anında paylaşacağız” diye konuştu. 

 

 

CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay, Ankara’da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek söze başlarken, “Organizasyonla ilgili geriye dönük bilgi vermek istiyorum. 6 yıldır bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. 10 takımla yola çıktık, yeni sezonda 50 rakamına ulaştık. Maçlarımızın canlı olarak internet üzerinden yayınlanması, Fiba Europe üzerinden canlı istatistiğinin verilmesi, yarı final ve final maçlarımızın ulusal spor kanallarından canlı yayınlanması, bilinirliğimizi çok üst düzeye taşıdı. İki sezon ara veren TBF yeni sezonda daha güçlü bir kadro ile aramıza tekrar döndü. Başından itibaren CBL organizasyonunda bir çok güçlü takım bulunuyor” dedi. 

 

Ankara CBL'in kuruluşuyla ilgili olarak çok doğru bir kişi ile birlikte çalışma şansını elde ettiğini belirten Atalay, “TBF Başkanı Harun Erdenay, Ersin Eroğlu ile tanışmamızı sağlayan kişidir. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde bugün bu organizasyonu konuşabiliyoruz. Ankara'daki organizasyonun hedefi minimum 12 takımla başlayarak yıllar içinde ilerlemek ve İstanbul ile rekabet edebilecek seviyeye gelmektir. Teknik konularda İstanbul'da kazandığımız tecrübeleri buraya aktaracağız ve bu paylaşımla bu organizasyonu büyüteceğiz” dedi. 

 

 

Medya mensuplarından ve firma-kurum yetkililerinden gelen soruları yanıtlayan yöneticilerin ardından söz alan TBF Başkanı Harun Erdenay, Gerçekten hem bu toplantıya hem de organizasyona büyük bir ilgi var. Biz Milli Takımları açıklarken bu kadar soru gelmiyor. İlk olarak Emre’yi kutluyorum. Çok iyi bir organizasyon kurdu ve şimdi de Ankara’da bu organizyon güçlenerek büyüyor. Ben oyuncu olarak da bu organizasyonda bulundum, çok keyif aldım. Sizlerin de keyif alacağına inanıyorum. Federasyonumuzun desteği her zaman organizasyonun arkasında olacak. Bu heyecanın Ankara’da da son derece profesyonel bir organizasyonla çok kısa bir sürede üst düzeye ulaşacağına eminim. Kısa zamanda İstanbul ile yarışır seviyeye geleceğini düşünüyorum. Bu sezon CBL'e federasyon olarak da katılacağımızı söylemek istiyorum. Ankara'da ki ekibin çok başarılı olacağına inanarak tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

Toplantının soru-cevap bölümünde takım sayısı ile ilgili olarak Ankara’da ilk sezon 12 takımla yola çıkmayı planladıklarını belirten Ersin Eroğlu, “İlk sezon için hedefimiz 12 ama daha sonrasında takım sayısını 24-36 olarak kadelmeli şekilde arttırmayı planlıyoruz” dedi. 

 

Harun Erdenay'ın “Avrupa'da bu organizasyonun bir benzeri var mı? Sorusunu Atalay ve Eroğlu, “Dubai,Moskova,New York gibi şehirlerde benzer organizasyonlar var. Gelecekte ilk olarak İstanbul-Ankara Final-four’u yapabilir düzeye gelirsek, sonrasında şampiyonu Avrupa’ya taşıyabiliriz” şekilnde cevapladılar. 

 

Takımlardaki yaş ortalaması ile ilgili soruya ise Emre Atalay, “Bu firmalara göre değişiyor ama genel olarak 35-40 arasında değişen bir ortalamaya sahibiz” dedi.